Beşiktaş Adanademirspor karşısında nakavt oldu ve şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda altıncı haftada havlu attı.

Trabzon deplasmanında yenilen üç golden sonra Adanademirspor karşısında 75. dakikada skor 4-0 oldu.
Maçın hemen başında 8. dakikada Belhanda’nın şutu filelere giderken Mert sadece seyrediyordu. Bu golden sonra atağa çıkarken kaptırılan top Niang’ın şutu 17. dakikada skoru 2-0’a getirdi ve mavi şimşekler ilk devreyi önde kapattı.
Karşımızda ilk devre oyun oynayamayan, pas yapamayan bir Beşiktaş vardı. Siyah beyazlılar taraftarlarını kahretmeye devam etti. Eksiklerine rağmen Adanademirspor mükemmel oyunuyla Beşiktaş’ı sahadan sildi.
İkinci devre Beşiktaş’tan baskı beklerken yine Adanademirspor oyunun tek hakimiydi. Beşiktaş bal yapmayan arı gibi belli belirsiz Adanademirspor’un üzerine gelmeye çalıştı ama nafile…
Defans yol geçen hanı gibiydi, kurtarıcı ise Necip oldu. Kaleye gelen her pozisyon, golle neticelenecek diye tedirginlik yarattı. Dün oynanan karşılaşmadaki ilk 11 Beşiktaş futbolcusu değildi sanki.
Geçen hafta yazmıştık sistemsiz Kartal bu maçtan sonra ağır yaralı komada Kartal oldu. Bu tükenmişlik sendromu yönetimden tutun Şenol hoca ve tüm takıma yansımış.

Beşiktaş bu komadan nasıl çıkar?

Siyah Beyazlıların acilen bu koma durumundan çıkması lazım ama nasıl. Bize sorarsanız zor.
Zira Adanademirspor belki biraz daha bastırsa Beşiktaş için arihi bir hezimet ortaya çıkacaktı. Çünkü Adana attığı kadar da kaçırdı.
59. dakikada Emre Akbaba skoru 3-0’a getirdi., 75. dakikada Yusuf Erdoğan’ın attığı golle Adanademirspor Beşiktaş karşısında 4-0 öndeydi ve maçı bitirmişti. 79. dakikada Aboubakar’ın, 89. dakikada Rashica’nın attığı goller sadece gecenin skorunu belirledi: 4-2.
Altıncı haftada liderle aradaki puan farkı 8’e çıktı. İflas etmiş bir oyun sistemi, ruhunu kaybetmiş bir takım ile bu fark kapanır mı bilinmez. Zira Beşiktaş büyük takım refleksini de kaybetti.
İki maçta kalesinde yedi gol gören takım kaybetmeye alışıyor. Tüm yorumcular gibi haftalardır eleştirmemize rağmen Şenol hoca takımı toparlayamadı.
Maçın özeti Adanademirspor Kartalı uzaktan avladı ve Beşiktaş sezonu kapattı. Taraftarın umutları yine başka baharlara kaldı.
Öyle ki Beşiktaş taraftarı İnönü’deki ilk maçta takımı değil yönetimi alkışlayacak.