Fransız pasta şefi Pierre Herme’nin limonlu kek tarifini geçen yıl paylaşmıştım. Kariyerine 14 yaşında Gaston Lenôtre'de çırak olarak başlayan Herme, 2016 yılında dünyanın en iyi pasta şefi unvanına layık görüldü. Vanity Fair tarafından dünyanın en etkili dördüncü Fransız insanı seçilen Herme’nin yeni tarifiyle karşınızdayım.

Tüm portakallı hamur işleri sevenlerin Pierre Herme'nin bu nefis kekini denemesini tavsiye ediyorum. Fransız aşçılık okulunun ustasının tariflerinin çoğundan farklı olarak, bu tarif malzemelerin basitliği ve kolay bulunabilirliği nedeniyle ilgimi çekti. Ve sonuçtan çok memnun kaldım. Eminim sizler de çok beğeneceksiniz.

Malzemeler

Yumurta 3 adet
Toz şeker 200 gr
Tereyağı 50 gr
Krema (% 30-35yağ) 95 gr
Un 180 gr
Kabartma tozu 5 gr
Tuz bir tutam
Vanilya
Portakal kabuğu 2 adet orta boy

Şurup için;

Toz şeker 40 gr
Portakal suyu 2 adet portakal
Nişasta 2 çay kaşığı 
Çikolata sos
Çikolata (50-60%) 100 gr
Krema 70 gr

YAPILIŞI

Öncelikle kek kalıbını hazırlayın. Benim dikdörtgen şeklinde bir kalıbım var. Kalıbı tereyağıyla yağladım ve üstüne un serptim. Bu işlem ‘Fransız gömleği’ olarak adlandırılır.
Şimdi hamura başlayalım. Bunun için yumurtaları, şekeri, tuzu hafif ve kabarık olana kadar çırpmanız gerekiyor. 
Daha sonra portakal kabuğu rendesini ve oda sıcaklığındaki kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpalım.
Un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilip ana karışıma ilave edilmeli. Hamurumuzun kabarık kalması için mikser olmadan hafifçe karıştırılmalıdır.
Bu aşamada tek yapmamız gereken şey eritilmiş ama sıcak olmayan tereyağını ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırmak.  
Hamuru, hazırladığımız kalıba yerleştirelim. Sonra 160 derecede ısıtılmış fırına koyalım.
Kek yaklaşık 50 dakika içinde hazır olacak. Kekin pişmesine 10 dakika kala portakal sosunu hazırlayalım. 
Bunu yapmak için 2 portakalın suyunu şeker ve nişastayla karıştırıp kaynatın.
Bitmiş pastayı bir şişle delin ve üzerine bol miktarda portakal sosu dökün. 
Bu işlemden sonra keki soğumaya bırakın.
Portakal ve çikolata kombinasyonunu çok seviyorum, bu yüzden daha fazla çikolata sosu eklemeye karar verdim. 
Bunu yapmak için keki kalıptan çıkarıyoruz. Kremayı kaynatıp çikolatayla iyice karıştırın ve kekin üzerine dökün.
Çikolatanın donması için 1 saat soğukta bekletin. 
Fransız şefin bu meşhur kekini ailem ve ben çok beğendik, eminim siz de beğeneceksiniz. Yılbaşında bu kek mutlaka masamızda olacak.
Afiyet olsun…

İNTERNETTEN HESAPLI ALIŞVERİŞ İÇİN 10 TÜYO 

İnternetten alışveriş her yıl katlanarak artıyor. Peki internetten alışveriş yaparken nasıl tasarruf edilir? İndirimleri takip etmeyip ilk gördüğü ürünü satın alan kullanıcıysanız sistem size fiyatları olduğu gibi sunar. Bu dinamik fiyatlandırma sisteminden kurtulmak için bilgisayarınızın göz atma geçmişini ve çerezlerini temizleyin, sosyal medya hesaplarınızdan çıkış yapın ve gizli mod ile alışveriş sitelerini ziyaret edin. İnternetten alışverişte tasarruf sağlayacak 10 tüyo vereyim: Alışveriş sitelerine gizli mod ile girin. Güvenilir sitelerin bültenine üye olun. Ödeme yöntemi kampanyalarını takip edin. İndirim reklamlarına inanmayıp araştırma yapın. Alışveriş gününü doğru seçin. Önce ürünü belirleyin sonra alışverişe başlayın. Fiyat karşılaştırması yapın. Ürünü bir süre sepetinizde tutup fiyatı takip edin. Satıcı profil ve puanına dikkat edin. Yorumların hepsine güvenmeyin. Fiyat değişimlerinde geri ödeme talep edin.