Hayatta ve tariflerde doğruluğu seviyorum, bu yüzden terazi kullanıyorum.  Her şeyin bardak ve kaşıkla ölçüldüğü tariflere güvenmiyorum. Ancak bazen durum öyle gelişir ki elinizde terazi olmaz ama lezzetli bir kek pişirmek istersiniz. İşte bu gibi durumlarda imdadıma ‘12 kaşık’ tarifi yetişiyor.

Bu tarif için sadece bir yemek kaşığına ihtiyacınız var! Malzemeleri ölçmek için yemek kaşığını kullanıyorsunuz. Bu yüzden adı da kaşık keki. Yapması kolay. Hafifliğini ve kabarıklığını seveceksiniz.

Bu tarifi çok beğendim çünkü miksere ihtiyacınız yok. Her şey çırpma teliyle yapılabiliyor. 

Bu keki hava almayan bir kapta oda sıcaklığında 2 güne kadar, buzdolabında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.

Malzemeleriniz hazır ise yemek kaşığını alın ve keki yapmaya başlayalım.

Kek1

MALZEMELER 

Yumurta 3 adet 
Şeker 12 kaşık 
Süt 12 kaşık 
Ayçiçek yağı 12 kaşık 
Un 12 kaşık 
Bir tutam tuz 
Kabartma tozu 5 gr
Meyve

Kek2

YAPILIŞI

Geniş bir kaseye 3 adet yumurtayı kırın. 12 yemek kaşığı şekeri, bir tutam tuzu ekleyin ve kabarıp şeker eriyene kadar çırpın.
Çırpılmış yumurta kütlesine 12 yemek kaşığı süt, 12 yemek kaşığı ayçiçeği yağı dökün ve hafifçe karıştırın.
Ayrı bir kaseye 12 yemek kaşığı dolusu un koyun ve kabartma tozuyla karıştırın.
Unu sıvı malzemelerin içine dökün ve pürüzsüz hale gelinceye kadar bir spatulayla yavaşça karıştırın. 
Ben tereyağıyla yağlayıp üzerine hafifçe un serptiğim cam kalıbı kullandım.

Kek5

Hamuru kalıba dökün ve üzerine meyveleri yerleştirin. Unlu mamullerdeki hafif ekşiliğini gerçekten sevdiğim için erik tercih ettim.
Ancak bu kek aynı zamanda kayısı, nektarin veya dondurulmuş meyvelerle de lezzetli olacaktır. Kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.
Orijinal tarifte yok ama ben keklerde fındık tadını ve kokusunu seviyorum. Bu yüzden kekin üzerine biraz fındık unu serptim.
Keki önceden 180 derecede ısıtılmış fırına 35-40 dakika kadar koyun. Pişirme sırasında fırını açmayın ki kek kabarık şeklini kaybetmesin.
Kek hazır olduktan sonra üzerine biraz pudra şekeri serpip arkadaşlarınızı çaya davet edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Gaz1Doğalgaz faturasını düşüren 6 pratik yöntem 

Doğalgaz fiyatına son gelen zamla birlikte ısınma gideri geçen yılın üzerinde olacak. Örneğin 100 lira fatura ödeyen bir konutun ödeyeceği tutar bu aydan itibaren 124.4 liraya yükselecek. Buna karşın tasarruf ederek bütçemizi korumamız gerecek. İşte doğalgaz faturasından tasarruf etmenin 6 yolu: Düşük kombi dönüş suyu doğalgazın az kullanılmasını sağlar. Sıcak suyu ekonomik modda kullanın. Kapı ve pencerelere yalıtım yapın. Radyatörde termostatik vana yoksa kombiye yakın radyatörden uzak olana doğru vanalarını kısarak dengeleme yapın. Güneş battıktan sonra panjurları indirin ya da radyatör önü açık kalacak şekilde kalın perde kullanın. Radyatörlerin arka tarafına yalıtım levhaları koyun.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...