Birbirinden ünlü bazı isimlerin, hayatlarını garanti altına almak için ek iş kapıları var. Şarkıcısı, oyuncusu, sunucusu, mankeni fark etmiyor pek çok ünlü isim kendine daha kalıcı bir ikinci iş kuruyor.

Dizisi yayından kalksa da, albümü satmasa da, konserleri dolmasa  da kafalarına bunu takmamak için kendilerine ikinci iş yapıyorlar. Evli olan bazı ünlülerimiz de eşlerinin geçerli sayılan işlerinden elde ettikleri yüksek gelirlerle kendi ve ailelerinin hayatlarını garantiye altına alıyor.

Gelin şimdi sırasıyla bu isimlere bir göz atalım.

Galatasaray’ın eski kaptanı Sabri Sarıoğlu’nun pilot eşi Yağmur Sarıoğlu aileye maddi olarak büyük katkısı olan bir isim. Üç çocuk annesi Sarıoğlu birinci  kaptan pilot oldu. 4 bin saat yardımcı pilot olarak uçuşunu tamamlayan Sarıoğlu duygularını şöyle paylaştı.

 “Kaptan pilotluğa terfi! İlerlediğim bu meşakkatli yolda başta öz disiplinimden ötürü kendime, yokluğumda evdeki yerimi dolduran aileme, beni bu rütbeye layık gören hocalarıma, yön gösterici tüm değerli kaptanlarıma, yardımsever mesai arkadaşlarıma ve desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şimdi sırada podyumdan gelen ve ikinci bir işle hayatını garanti altına alan bir isim var. 2017 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında ikinci olan Ela Yörüklü, şöhret basamaklarını hızla tırmanmış, modelliğin yanı sıra oyunculuğa da adım atmıştı. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde okuyan oyuncu bugünlerde mezun olup diplomasını eline aldı ve veterinerlik mesleğine devam edeceğini söyleyebilirim. Güzeller güzeli Ela Yörüklü ikinci bir işle hayatını daha bir garantiye aldı.

Şimdi haberimde ünlü milli bir sporcu bayanımız var. Katıldığı Survivor yarışmasıyla adını tüm Türkiye'ye duyuran milli atlet Sema Aydemir bugünlerde müdür yardımcısı oldu. Milli sporcumuz bir okula müdür yardımcısı olarak başlayacak.

Duygularını ve ikinci işini şu kelimelerle paylaştı.

'Bu kadar minnoş bir müdür yardımcısı gördünüz mü hiç? Hayırlısıyla görevime geri döndüm, yeni eğitim öğretim yılı hepimiz için çok güzel geçsin. Öğrencilerimle tanışacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum' notunu düştü.

Şimdi ki haberim de Hepsi Grubu üyesi Eren Bakıcı var. Ünlü bayanımız daha önce hatırlarsanız yoga eğitmenliği de yapıyordu, şimdi de seramiğe merak sardı. Seramik eğitimi alan şarkıcı, kilden tabak, kupa, dekoratif obje gibi ürünler yapıp fırında pişiriyor, ardından hazırladığı bu ürünleri satışa sunuyor. Bakıcı, sipariş üzerine özel ürün de tasarlıyor. Bakıcı şarkıcılığın dışında bir den fazla iş koluyla kendi hayatını garanti altına almaya devam ediyor.

Şimdi magazin dünyasına yön veren on parmağında on marifet olan ünlümüz Hülya Avşar’a göz atalım.

Modayla ilgili ikinci bir iş seçen ünlülerin arasında Hülya Avşar’ı da saymayı unutmamalıyız. Avşar’ın tişört koleksiyonu 10 yılı aşkın bir süredir piyasada.

Daha birçok bildiğimiz ünlü isimlerin ikinci işleri var. Gelecek haftalarda bu isimleri de yine kaleme almak isterim.

Bu haftaki yazıma son verirken sevgiyle kalın.